La narrativa i la poesia completes de Salvador Espriu, juntes per primera vegada

  • La Butxaca se suma a la celebració del centenari del naixement de l'autor amb una aportació única

VilaWeb
Redacció
21.05.2013 - 20:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mai fins ara no s’havien editat en una única col·lecció la narrativa i poesia completes de Salvador Espriu. Finalment, enguany, coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor, l’editorial La Butxaca edita dos volums que recullen els textos que han estat fixats, durant vint anys, pels responsables de l’Edició Crítica de l’obra d’Espriu. Els responsables d’aquest treball són Gabriella Gavagnin i Víctor Martínez-Gil, pel que fa a la narrativa, i Olívia Gassol, pel que fa a la poesia. L’obra no inclou notes ni variants, només el text de l’escriptor i un pròleg introductori a la lectura d’Espriu. Els llibres es posen a la venda a un preu de setze euros per volum, i de trenta pel conjunt sencer. Vegeu aquest vídeo resum de la presentació.

Salvador Espriu també va cultivar el teatre i l’assaig, però la narrativa i la poesia són els dos gèneres als quals es va dedicar amb més constància al llarg de tota la seva exemplar carrera literària. Amb aquests dos volums, l’editorial ofereix al públic la possibilitat de conèixer el gruix principal de la seva obra. 


A parer del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, present a la presentació, la publicació d’aquests dos volums contribuirà a conèixer l’Espriu poeta i l’Espriu narrador, deixant de banda ‘el debat estèril’ entre ambdues figures. Mascarell ba recordar que per l’escriptor, un gènere i l’altre eren ‘vasos comunicants’ d’una mateixa obra i d’un mateix sistema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any