Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dissabte  18.05.2013  18:22

Autor/s: Josep Vicent Ferre Domínguez. Batle de Bocairent.

Escrit del batle de Bocairent

Men?ame
 

Un any més, els xiquets i xiquetes de la Vall d’Albaida són cridats a celebrar la festa de l’escola i de la nostra llengua. En nom del poble de Bocairent, rebeu la salutació més cordial de part de totes les persones que ací hi vivim. Desitgem que els nostres carrers i places estiguen plens, de gom a gom, el dissabte 1 de juny i que passeu un dia inoblidable. Encara que la gran part de les activitats serà per la vesprada, ja pel matí els museus, monuments, parcs i jardins seran oberts a tots els qui vulgueu compartir amb nosaltres tota la jornada.

És la segona vegada que la Trobada Comarcal es fa a Bocairent, la qual cosa és un motiu d’orgull per al poble. Fa ara tretze anys la celebració va significar una fita inesborrable en la nostra història recent. Tots recordem, entre d’altres coses, el magnífic concert de Paco Muñoz en el marc incomparable de la Plaça de Bous. Enguany, a més, fa cinquanta anys d’un fet, també digne de ser ressaltat, com va ser la prohibició governativa del IV Aplec de  la Joventut del País Valencià, encontre reivindicatiu per al qual s’havia programat un recital de Raimon.

Des de llavors, les coses han canviat. L’ensenyament en valencià s’ha consolidat i la nostra llengua ha deixat d’estar completament marginada. Amb tot, queden reptes pendents com la inserció del valencià en el nou model plurilingüe o les conseqüències per a l’escola derivades de la crisi econòmica. Per això, és encara necessari fer-nos escoltar. Com va escriure Vicent Andrés Estellés, a qui homenatgem enguany, 'car diràs la paraula justa, la diràs en el moment just'.        

Gràcies a tots els xiquets i xiquetes, pares i mares, escoles i col·legis, professorat, personal no docent, veïnat i associacions i empreses col·laboradores que han fet possible que la Trobada del 2013 siga una realitat.