Helena Boada: ‘Jugaré amb Eslovènia perquè no ho puc fer amb Catalunya’

  • La jugadora de bàsquet defensa la decisió de renunciar a jugar amb Espanya: 'M'estimo més ser humil i no jugar amb uns colors que no sento'

VilaWeb
Redacció
12.05.2013 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Helena Boada és una jugadora de bàsquet de vint-i-sis anys d’Olesa de Montserrat, que aquesta temporada juga en la lliga eslovena, a l’equip del Domzale. De resultes del paper tan brillant que ha fet en la lliga, la selecció d’Eslovènia l’ha convocada per jugar el campionat pre-europeu. I, doncs, han començat els tràmits perquè pugui tenir la ciutadania eslovena. ‘No aniria a jugar amb la selecció espanyola perquè prefereixo ser humil i no jugar amb uns colors que no sento’, ha dit avui a Twitter.

La decisió d’acceptar la proposta de la federació eslovena de tenir la doble ciutadania i poder jugar amb la selecció d’aquest país, la va anunciar en una entrevista en la revista de la Plataforma pro-Seleccions Catalanes. Boada espera rebre a temps el passaport eslovè per a poder participar en els partits classificatoris per a l’Eurobasket 2015, que comencen el mes vinent.

Després, va fer unes declaracions a Catalunya Ràdio en què deia: ‘Jugaré amb Eslovènia perquè no puc fer-ho amb la selecció que vull, Catalunya.’ I va afegir, encara, que quan això fos possible potser ja no jugaria.

El mes de setembre passat, Boada va publicar al seu Twitter una imatge del passaport espanyol, acompanyant-lo de la frase: ‘El meu passaport té els dies comptats.’

No fa gaire, alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò del seu cas, esparverats. Boada ha rebut també molts insults i atacs a la xarxa. Avui ha fet tres piulets en què explica breument la seva decisió:

Boada és la parella d’un dels jugadors de bàsquet més destacats d’Europa, l’eslovè i blau-grana Jaka Lakovic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any