El TSJ valencià avala el nom de ‘català’ per a la llengua però refusa ‘País Valencià’

  • La sala estima parcialment un recurs de la Universitat Jaume I contra l'exclusió d'aquests termes en els seus estatuts

VilaWeb
VilaWeb
ACN
06.05.2013 - 16:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha estimat parcialment un recurs de la Universitat Jaume I de Castelló contra el Decret 116/2010 pel qual s’aproven els estatus de la universitat. En aquest recurs es discutia la conformitat dels termes i expressions ‘País Valencià’, ‘acadèmicament llengua catalana’ i ‘àmbit lingüístic català’. Segons la resolució, el TSJ obliga el govern que presideix Fabra a esmenar en el termini de tres mesos aquests estatuts per incloure les expressions ‘acadèmicament llengua catalana’ i ‘àmbit lingüístic català’.

El tribunal entén que aquests termes no contradiuen l’estatut valencià. Però no passa el mateix amb el terme ‘País Valencià’, que el tribunal entén que no s’utilitza com antecedent històric.

Segons que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) va presentar un recurs a la sala contenciosa-administrativa del TSJ valencià en contra de l’exclusió d’aquestes tres expressions de la proposta formulada en el claustre de la universitat. Aquestes tres mencions no varen aparèixer en el text final de l’estatut que va aprovar el Decret del govern valencià.

En relació amb el terme ‘País Valencià’, el TSJ entén que l’ús que fa la UJI no fa referència a un antecedent històric del nom oficial, tot i que aquest mateix terme apareix en el preàmbul de l’estatut valencià. La sala assenyala que utilitzar ‘País Valencià’ per definir el territori no seria correcte i aconsella utilitzar ‘Comunitat Valenciana’.

 

Més informació: El Bloc Jove publica un vídeo defensant l’ús de ‘País Valencià’ [VÍDEO]

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any