Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  05.05.2013  06:00

Conclusions del Simposi sobre la promoció de l'ús social català

Vídeo de la presentació íntegra que en féu la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, a l'Espai VilaWeb

Men?ame
 

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans ha presentat aquesta setmana a l'Espai VilaWeb el llibre que recull les conclusions del Simposi sobre la promoció de l'ús social del català, organitzat per la mateixa xarxa, que va tenir lloc el passat 20 d’octubre del 2012  a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona. Ús oferim la presentació íntegra en vídeo.

Les conclusions s'han agrupat en cinc apartats referits a la promoció del català: àmbit general, ús entre els joves, entre els immigrats, als mitjans de comunicació i en l'ensenyament. Cadascun dels responsables de redactar les conclusions de cada apartat expliquen a la presentació els punts i idees principals del treball i els debaten amb els assistents.

Entre les prospostes més destacades per a la promoció del català que apareixen al llibret i que van ser objecte de debat i comentaris a la presentació hi ha, entre més: promoure el canvi d'hàbits de la població catalanoparlant perquè mantigui amb naturalitat el català en les relacions interpersonals; afavorir la barreja de classe i lingüística tant a l'escola pública com a la sustentada amb fons públics; constituir una plataforma d'entitats compromeses amb la llengua i la immigració; adequar l'ensenyament del català als perfils diversos dels nous parlants; promocionar l'ús, en les sintonies i muntatges musicals dels programes audiovisuals de ràdio i televisió, de la música en català; i fer possible la recepció dels principals canals en català al conjunt dels Països Catalans.