El govern valencià ja amenaça de tallar TV3

  • Avisa que TVC ha de respectar 'els signes d'identitat' recollits en el conveni de reciprocitat i que si no ho fa, i continua dient 'País Valencià', tallarà les emissions de nou

VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del consell va donar ahir el vist-i-plau al conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. Segons el vice-president, José Ciscar, l’acord inclou el ‘respecte als signes d’identitat’ respectius. I va dir que això obligava TVC a parlar de ‘comunitat valenciana’ i ‘idioma valencià’ i a reconèixer l’autoritat normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Si no, Ciscar ja va amenaçar de tallar l’emissió de TV3.

Ciscar va dir que era la primera vegada que es recollia per escrit el compromís del govern català de respectar aquests ‘signes d’identitat’, com la denominació ‘comunitat valenciana, ‘amb identitat com a nacionalitat històrica, sense que s’incorpori a cap altra comunitat ni culturalment ni políticament’.

Els ‘signes d’indetitat’ que recull el conveni

El conveni recull també que la bandera oficial a la qual es farà referència serà la senyera acompanyada de la franja blava i que el territori comprèn estrictament els municipis de les províncies d’Alacant, Castelló i València.

L’acord va vinculat igualment a la disponibilitat de l’espai radiolèctric per part de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, José Ciscar va dir que l’executiu començaria aviat les gestions per aconseguir-ne més. A banda les emissions de TV3, va dir que l’objectiu del seu govern era poder emetre més televisions de territoris limítrofs.

A Ciscar, li van demanar per la possibilitat d’emetre de manera transitòria algun dels canals de TVC pels canals de múltiplex en què RTVV emet per duplicat o bé fent ús de la xarxa de repetidors d’Acció Cultural del País Valencià. El vice-president es va limitar a dir que els tècnics de la Generalitat no ho havien avaluat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any