Demanden el govern balear arran de la mort d’un jove que no fou atès perquè no tenia targeta sanitària

  • MÉS afirma que l’executiu és responsable polític de la mort del jove senegalès Alpha Pam per tuberculosi · Demana la dimissió del conseller Martí Sansaloni i exigeix que tots els ciutadans tenguin targeta sanitària

VilaWeb
Redacció
03.05.2013 - 13:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició MÉS per Mallorca ha anunciat avui divendres que presentarà una demanda penal per denegació d’auxili al jove senegalès Alpha Pam, de 28 anys i resident a Can Picafort, que va morir dia 21 d’abril a ca seva com a conseqüència d’una tuberculosi que no va ser tractada. El jove va acudir a l’hospital d’Inca, però no se li varen fer les proves pertinents pel fet de no tenir la targeta sanitària. Va morir tot sol, sense assistència sanitària.

La diputada Fina Santiago afirma que el Govern és ‘responsable polític d’aquesta mort’, i demana la dimissió del conseller de Salut, Martí Sansaloni. Recorda que ja se li havia advertit que passaria una situació com aquesta, i ell ho va negar. A més, els serveis jurídics de la coalició estan preparant una demanda penal contra el Govern per denegació d’auxili, que presentaran els propers dies davant les instàncies judicials.

D’altra banda, Santiago exigeix que tots els ciutadans d’aquest país tenguin targeta sanitària, per tal de garantir l’assistència sanitària universal i per tal de controlar la salut pública. ‘Som una de les regions europees amb renda per càpita més alta, una de les potències turístiques internacionals, una persona ha mort a ca seva tota sola de tuberculosi perquè se li va denegar l’assistència sanitària. És una autèntica vergonya, i això no pot tornar a passar. Quin preu té la vida per al Govern del senyor Bauzá? Estam absolutament indignats’, ha dit.

Cal recordar que l’1 de setembre de 2012 el Govern espanyol va retirar la targeta sanitària a totes les persones en situació administrativa no regularitzada. Diverses Comunitats Autònomes varen decidir mantenir la cobertura sanitària amb caràcter universal i en defensa de la salut pública de tota la ciutadania. El Govern Bauzá va retirar la targeta sanitària a les persones sense permís de residència.

Santiago recorda que el Grup MÉS ha proposat ‘diferents iniciatives per tal de mantenir la targeta sanitària a aquests col·lectius, i que el PP hi ha votat en contra sistemàticament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any