Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  03.05.2013  06:00

Més arguments i més indignació en la concentració de les víctimes del metro

La concentració d'avui pot agafar més força arran de l'emissió del programa 'Salvados', en què Cotino va esquivar Jordi Évole per no haver de respondre

Men?ame
 

El dia 3 de cada mes, membres de l'Associació de Víctimes de l'accident del metro de València del 3 de juliol del 2006, es concentren a la plaça de la Mare de Déu. Hi recorden els 43 morts i 47 ferits que hi va haver en l'accident i exigeixen respostes i responsabilitats. Per a l'acte d'avui, han fet una crida a través de la xarxa, amb un vídeo i l'etiqueta #el3totsalaplaça, que convoca tothom a les set del vespre.

A més, si algú no pot anar-hi però vol afegir-se a la concentració silenciosa, la comissió d'investigació ciutadana 0 responsables ha obert un espai virtual perquè tothom pugui participar-hi a través de Twitter. 

En tots aquests anys, cap càrrec no s'ha responsabilitzat de l'accident, un dels més greus de tot Europa. L'associació i la comissió d'investigació ciutadana fa temps que lluiten perquè hi hagi respostes i responsabilitats. A més, exigeixen que es torni a obrir la investigació judicial, que es va arxivar. Per fer pressió, han publicat a la plataforma Change.org una petició al president Alberto Fabra, que pot signar tothom qui consideri que cal una investigació veraç sobre l'accident. 

La concentració de demà pot agafar més força arran de l'emissió, diumenge, del programa 'Salvados', a laSexta, en què Jordi Évole es va centrar en aquest cas. Évole va provar d'obtenir respostes de Juan Cotino, president de les corts, però aquest va intentar fugir del periodista i no va respondre-li cap pregunta.