El PSC entraria al govern si també hi hagués el PP i es renunciés a estructures d’estat

  • Maurici Lucena diu que no volen pactar els pressupostos perquè no es refien de CiU

VilaWeb
VilaWeb
ACN
30.04.2013 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha respost la petició del govern als socialistes perquè s’avinguin a entrar a l’executiu posant unes condicions tan clares com inassumibles ara mateix per CiU: que hi entri també el PP i que es renunciï a crear estructures d’estat. En un moment en què els partits favorables a l’autodeterminació miren d’ampliar el consens, els socialistes fan gestos tímids a favor de fer possible el dret de decidir però continuen renuents a entrar al govern i a participar en un pacte pressupostari.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Lucena també ha condicionat l’entrada a l’executiu dels socialistes al fet que se suprimís el Consell Assessor per a la Transició Nacional i que es deixessin de crear estructures d’estat. D’altra banda, Lucena ha assegurat que si es neguen a un pacte pressupostari és perquè no es refien de la federació.

‘El PP és una part important de la negociació amb la resta d’Espanya’, ha dit Lucena.

També ha dit que el PSC no acceptaria que hi hagués una “prefiguració del resultat” de la consulta i, en aquesta línia, exigiren que se suprimís el Consell Assessor per a la Transició Nacional. Des del seu punt de vista, crear estructures d’estat “abans que els catalans hagin decidit” és una “actitud molt poc democràtica”.

Manca de confiança pels pressupostos

“És que no me’n refio d’ells”. Aquesta és la resposta que ha donat el portaveu del PSC al Parlament quan se li ha preguntat sobre la negativa a assolir un pacte pressupostari amb el Govern de CiU. En aquest sentit, ha posat l’exemple de la negativa que va donar la federació a una moció del PSC per convocar una nova cimera socioeconòmica després que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, s’hagués mostrat partidari d’aquesta opció.

Seguint aquest fil, Maurici Lucena ha explicat una cosa que li va cridar l’atenció quan va arribar al Parlament i és que “la gent no es refia de CiU”. Passats uns mesos, afegeix el portaveu socialista, comença a pensar que “hi ha bones raons per refiar-te’n entre cometes”. “És molt difícil que entrem en un acord amb CiU perquè ens sembla que no juguen net”, ha reblat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any