Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  26.04.2013  06:00

El Tempir d'Elx, guardonat per la Universitat de Barcelona

Rep, amb Jordi Sepulcre, el premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística

Men?ame
 

El Tempir d'Elx ha estat guardonat per la Universitat de Barcelona amb el vintè premi Carme Serallonga a la Qualitat Lingüística. L'estudiant de la Universitat d'Alacant Jordi Sepulcre ha fet el treball sobre la tasca d'aquesta associació que ha motivat la concessió del premi.

En l'acte de lliurament, el president de l'associació, Josep Enric Escribano, ha dit que considerava que era un premi que en realitat reconeixia l'esforç i el treball de tota la gent que al sud del País Valencià treballava en defensa del català. També ha remarcat el fet que el Tempir començàs les activitats fa vint anys i haja rebut el premi Carme Serrallonga en l'edició que fa vint.

L'acte de lliurament va anar acompanyat d'un debat sobre la qualitat lingüística amb la participació de la directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, la periodista i professora de la UB Marta Lasala i el director de VilaWeb Vicent Partal. El debat va ser moderat pel professor Emili Boix. 

El premi Carme Serrallonga, el lliura la Universitat de Barcelona en record i homenatge a l'admirable i reconeguda actitud de resistència catalanista durant el franquisme de la capdavantera a retornar la llengua catalana a la docència i a defensar la llengua i la cultura catalanes.