David Fernàndez elogia el Procés Constituent de Forcades i Oliveres

  • Sobre les relacions amb Iniciativa, el diputat de la CUP admet que 'encara no ens hem trobat' · Aplaudeix la proposta d'hisenda pròpia del govern

VilaWeb
Redacció
20.04.2013 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), David Fernàndez, aplaudeix la voluntat del govern d’impulsar un mecanisme perquè els ajuntaments puguin pagar els impostos a la Generalitat de forma legal. Tanmateix, en declaracions a Catalunya Informació, ha matisat que el sistema d’hisenda pròpia té un caràcter simbòlic perquè, hores d’ara, el què es recapti en transmetrà a Madrid. ‘No canviem el model’, ha lamentat Fernàndez, que, per contra, ha elogiat el procés constituent que volen impulsar el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, i la monja benedictina Teresa Forcades.

Fernández ha assenyalat que el projecte de Forcades i Oliveres està en sintonia amb el programa de la CUP. Una sintonia que no es repeteix, de moment, amb Iniciativa per Catalunya-Verds, que aquest cap de setmana celebra a Viladecans la seva desena assemblea. ‘Si no ens hem trobat encara, cal analitzar perquè’, ha declarat el representant de la CUP, que insisteix que aquest raonament ‘no es fa des del retret’. ‘No ens preocupa tant l’esquerra quan està a la oposició, sinó quan arriba al poder’, ha dit en al·lusió a les dues legislatures en què els ecosocialistes van formar part del govern tripartit.

Hisenda pròpia sí, però limitada

Sobre la creació d’una Agència Tributària Catalana, David Fernàndez creu que és un primer pas per avançar en la construcció d’un estat propi. Ha assegurat que, amb tota probabilitat, pagarà els seus impostos a través d’aquest òrgan del govern. ‘Segurament, serà així’, ha afirmat. Tanmateix, ha valorat que el projecte és de moment ‘un pas intermig on no canviem el model’.

Querella a Cospedal

David Fernàndez ha volgut ser contundent davant les polèmiques declaracions de fa tot just una setmana de la secretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, qui comparava els escarns públics amb actes propis del nazisme i de l’Espanya dels anys 30. El diputat de la CUP defensa que aquestes accions són una protesta democràtica i no violenta i considera que s’hauria de presentar una querella contra Cospedal per les seves declaracions. ‘Vaig fer una piulada intuïtiva perquè el Twitter té aquestes coses’, ha relatat ‘i vaig dir que proposava una querella criminal, política i moral contra Maria Dolores de Cospedal per banalització de les víctimes del nazisme’, ha justificat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any