ERC celebra el 14 d’abril amb la mirada posada en accelerar el procés sobiranista

  • L'acte central és avui a Barcelona, amb un discurs d'Oriol Junqueras

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Oriol Junqueras ofereix avui un míting al parc de la Ciutadella de Barcelona, en el marc de la celebració del dia de la República Catalana. Fa un parell de dies que ERC organitza a diversos municipis actes commemoratius del 14 d’abril, i avui se’n fa l’acte central a Barcelona. Aquest 14 d’abril arriba marcat per la nova campanya d’ERC, presentada divendres, amb què el parti vol convèncer de la necessitat d’accelerar el procés sobiranista i denunciar l’ofec econòmic.

Campanya ‘Decidim Llibertat 2014’

En la presentació de la campanya ‘Decidim Llibertat 2014’, el secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, insistia que uns pressupostos amb un dèficit del 0,7% significarien una retallada del 15%, uns 4.800 milions d’euros. Una xifra superior a les retallades que s’han aplicat a Grècia, que ‘en el pitjor any només retallarà un 11’5%’.

La primera fase de la campanya, que s’allargarà del 9 d’abril fins al 26 de maig, pretén denunciar la situació ‘insostenible’ de les finances de l’executiu català amb prop de 200 taules informatives arreu de Catalunya. Entre les causes que segons els republicans ‘cal explicar’, Salvadó addueix l’acció ‘premeditada’ del govern espanyol entre les que es troben el repartiment injust del dèficit i l’espoli fiscal que de solucionar-se permetrien ‘no fer cap tipus de retallada’.

D’aquesta manera, el secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, va donar compte dels arguments que utilitzaran en la campanya, insistint que ‘Catalunya ja genera prou recursos’. En aquest sentit, Salvadó posava l’exemple de Grècia, que ‘en el seu pitjor any, el 2013, només retallarà un 11’5%’ i tot el país ‘s’ha aixecat en armes’, mentre que si a Catalunya es presentessin uns pressupostos amb el 0’7% del dèficit els republicans calculen que s’hauria de retallar un 15%. ‘A Catalunya algú pretén que ens posem les mans a les butxaques i que retallem el 15% sense piular’, va reblar.

Ara s’engegarà la primera fase de la campanya que es desenvoluparà fins que es faci una consulta sobre la independència de Catalunya. En una segons fase, els republicans tenen previst d’impulsar la Conferència Nacional per la República Catalana i la tercera fase correpondria a la campanya de la pròpia consulta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any