El parlament s’encén per un malentès entre David Fernàndez (CUP) i el PP

  • 'Vigili, que no els caigui un sobre', ha recriminat el diputat de la CUP a la bancada popular · Santi Rodríguez acaba demanant disculpes

VilaWeb
Redacció
10.04.2013 - 17:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya s’ha encès aquesta tarda per un malentès entre el diputat de la CUP, David Fernàndez, i els diputats del PP i Ciutadans. En el debat sobre la creació d’una comissió d’investigació sobre l’espionatge polític, Fernàndez ha recriminat a la bancada popular: ‘Vigili, que no els caigui un sobre’, en referència als sobres del cas Bárcenas, de finançament il·legal del PP.

El diputat Santi Rodríguez (PP) ha entès que Fernàndez els havia amenaçat dient que els cauria ‘alguna cosa’ a sobre. I han demanat una rectificació immediata per la suposada amenaça. Tot d’una, la crispació s’ha apoderat del parlament: diputats de diverses formacions han començat a cridar i a demanar la paraula a la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

Enmig de la cridòria, Fernàndez ha baixat des del seu escó fins als dels diputats del PP, tal com es veu a la fotografia, per aclarir que no els havia amenaçats i concretar la frase que havien entès malament. Però els diputats populars, Rodríguez i Alícia Sánchez-Camacho, se l’han tret de sobre amb males maneres.

De Gispert ha hagut de cridar l’atenció i impedir que es fes cap més intervenció, després de la d’Albert Rivera (Ciutadans), que ha retret un tracte discriminatori al grup del PP i al seu.

Acabada la picabaralla, el ple del parlament ha rebutjat la proposta de crear una comissió d’investigació sobre els casos d’espionatge. La proposta havia estat presentada pels grups del PP i Ciutadans, que han defensat que es constituís per esbrinar què hi havia darrere aquestes trames. Només ICV-EUiA hi ha donat suport, i la CUP s’ha abstingut. Tot i no tancar la porta a crear la comissió més endavant, CiU, ERC i PSC s’hi han oposat. Per canviar de posició, han dit, el ministre d’Interior espanyol i el director de la policia espanyola haurien de comprometre’s a comparèixer a la comissió d’Afers Institucionals.

Les disculpes de Santi Rodríguez

Poc després, el diputat del PP Santi Rodríguez va demanar disculpes a David Fernàndez, i ho va expressar via Twitter.

I Fernàndez les va acceptar:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any