Felip de Borbó, escridassat i rebut amb estelades a Tremp

  • Visita avui el Pallars Jussà acompanyat d'autoritats com Llanos de Luna i el ministre Soria

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.04.2013 - 13:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de manifestants ha rebut avui Felip de Borbó a Tremp amb estelades, pancartes i crits contra la monarquia. El fill del rei espanyol arribava a l’ajuntament de la capital del Pallars Jussà en el començament de la visita que fa avui en aquesta comarca. ‘Monarquia i constitució, la mateixa opressió’ o ‘Quant ha de robar la monarquia perquè em donin feina a Catar? Monarquia no’ són algunes de les pancartes que hi havia.

Els manifestants també han cridat consignes relacionades amb el seu cunyat Iñaki Urdangarin i portaven caretes d’elefant amb al·lusió al viatge de Joan Carles I a l’Àfrica per caçar elefants. Un fort desplegament policial ha desplaçat el grup de joves per minimitzar la protesta i evitat aldarulls.

El motiu de la visita de Felip de Borbó és la commemoració del centenari de la instal·lació de les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya, que el durà a l’estany Gento, emulant un viatge que hi va fer Alfons XIII.

En la visita hi havia també el ministre d’Energia, José Manuel Soria; la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president d’Endesa, Borja Prado, i el batlle de Tremp, Víctor Orrit.

Tremp és un ajuntament governat pel PSC, que va donar suport a la declaració de sobirania del parlament del mes de gener i que és membre de l’Associació de Muncipis per la Independència.

Informació relacionada: Els Borbons, cada vegada més escridassats (VÍDEOS)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any