Les seccions locals de set partits de Vic s’alien per demanar el vot favorable al referèndum per un estat propi

  • La voluntat és que la iniciativa s'estengui a nivell comarcal i també nacional

VilaWeb
Redacció
11.04.2013 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les seccions locals de set partits de Vic s’han unit aquest dimarts per treballar de manera conjunta amb l’objectiu d’obtenir el màxim suport afirmatiu en la futura convocatòria d’un referèndum per a la creació d’un nou estat català. Els partits que s’han adherit al ‘Compromís de Vic’ són CDC, UDC, CUP, ERC, ICV, Reagrupament i SI i també la regidora socialista a l’Ajuntament de Vic, Mari Moyano, que s’hi ha sumat a títol personal. El president d’ERC-Vic, Josep Maria Font, ha explicat que la voluntat és que la iniciativa s’estengui a nivell comarcal i també nacional. La signatura d’aquest pacte s’ ha materialitzat al Temple Romà de Vic, ple de gom a gom.

Les seccions locals de set partits de Vic s’han unit aquest dimarts per treballar de manera conjunta amb l’objectiu d’obtenir el màxim suport favorable en una futura convocatòria d’un referèndum per a la creació d’un estat propi.

El president d’ERC-Vic, ha explicat que els partits signants (CDC, UDC, CUP, ERC, ICV, Reagrupament i SI) tenen clar que qui ha de portar el lideratge és la societat civil. És per això que, ha dit, els partits “tenen la obligació” de posar-se “a disposició” de la societat civil i d’entitats com Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana per donar el suport necessari a totes les iniciatives que vagin sorgint encaminades a la consecució d’un estat propi. L’estratègia del ‘Compromís de Vic’ és estendre’s a nivell nacional, ha afegit Font.

Tot i les divergències “necessàries” que poden existir entre els diferents partits, ja que parteixen de visions molt diferents, tots ells han manifestat estar d’acord en què cal votar “sí” al referèndum sobre la creació d’un estat propi.

Els partits que conformen el ‘Compromís de Vic’ tenen un pes rellevant al consistori vigatà i representen 15 dels 21 regidors de la cambra. En aquest cas, només els cinc regidors de Plataforma per Catalunya i el portaveu dels socialistes vigatans, Jacint Raurell, n’han volgut quedar al marge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any