Rubalcaba vol una reforma constitucional perquè Catalunya i Espanya ‘continuïn juntes uns quants segles’

  • Mas diu que va trobar en el dirigent del PSOE una paret sobre el dret de decidir

VilaWeb
VilaWeb
ACN
09.04.2013 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va dir diumenge al president de la Generalitat, Artur Mas, i a Pere Navarro que era impossible arribar a un acord sobre la consulta. Va insistir en canvi en fer una reforma de la constitució que ‘arregli els problemes de l’estructura territorial i que permeti que Catalunya i Espanya segueixin juntes uns quants segles’. Rubalcaba ha parlat a Onda Cero de la reunió secreta que va mantenir diumenge amb Mas i Navarro.

Sobre la consulta, Rubalcaba ha admès que el PSOE manté el desacord amb el PSC en aquesta qüestió, i considera que la reforma constitucional permetria ‘refer els ponts de diàleg’ i buscar un sistema ‘on estiguem més còmodes’.

L’eix principal del discurs de Rubalcaba a la trobada, segons ha apuntat, va ser la reforma de la constitució. ‘Li vaig explicar que hi havia un desacord entre Catalunya i Espanya sobre el suposat dret de decidir, que és un desacord que tenim també amb el PSC, que és el nostre partit germà a Catalunya, i que jo crec que aquesta és una discussió que no va enlloc i que és impossible arribar a un acord sobre aquest assumpte’, ha dit.

Segons Rubalcaba, com que no és possible arribar a aquest acord ‘cal parlar del fons de la qüestió, que és com millorar la convivència entre Catalunya i la resta d’Espanya i com aprofitem aquesta reforma per arreglar alguns problemes de la nostra estructura territorial que afecten altres comunitats autònomes també’.

El líder del PSOE creu que en aquesta reforma de la constitució és ‘molt important refer els ponts de diàleg perquè portem molt segles junts. Diu que va proposar a Mas ‘fer el mateix que vam fer fa 35 anys’, que és ‘repassar els nostres sistemes de convivència i buscar a través del diàleg un sistema on ens sentim més còmodes, però pensant que aquest no és un tema només de Catalunya i afecta a Espanya perquè quan parlem d’una reforma en sentit federal del Senat estem parlant del Senat de tots els espanyols.’

‘Crec que a Espanya cal una reforma constitucional que afecta el tema territorial i es pot obrir un diàleg amb Catalunya per trobar una formula de convivència i trobar una formula que ens permeti seguir uns quants segles junts’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any