Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  29.03.2013  15:58

Un liceu bretó, el millor de tot l'estat francès

Segons la llista del diari Le Figaro basada en les dades del Ministeri · Els liceus Diwan tenen el bretó com a llengua vehicular

Men?ame
 

El millor liceu de tot l'estat francès és el liceu bretó Diwan del municipi Carhaix-Plouguer, segons la llista publicada al diari Le Figaro, basada en les dades acadèmiques del Ministeri d'Educació. Es tracta d'un liceu que, com tots els de l'associació Diwan, fa servir la llengua bretona com a llengua vehicular en l'ensenyament.

Segons les dades del govern francès, un 99% de l'alumnat supera el batxillerat. Un percentatge molt per sobre del que es podria esperar (un 91%) segons el perfil socioprofessional dels alumnes.

Un institut en llengua bretona, doncs, ha estat situat en primer lloc, per davant de tota la resta d'instituts de l'estat, demostrant que  l'ensenyament en una llengua minoritària no perjudica en cap cas l'aprenentatge dels alumnes, ans al contrari.