Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  28.03.2013  09:55

El govern de Bauzá ja rebaixarà el català en tres nivells educatius el curs que ve

L'aplicació del nou decret de tractament de llengües implica derogar de l’actual decret de mínims

Men?ame
 

El govern balear aplicarà el polèmic decret de llengües a tres nivells educatius a partir del setembre. En concret, es començarà a imposar a primer i a quart de primària i a primer d'ESO. La previsió de la conselleria d'Educació, amb Rafel Bosch al capdavant, és d'aplicar progressivament el decret a la resta de cursos els anys vinents. La conselleria ho ha comunicat aquesta setmana als sindicats.

L'aplicació del decret de llengües, que ha suscitat protestes a tot el país, equival a derogar el decret de mínims que preveu que, pel cap baix, el 50% de l'ensenyament sigui en català. El nou decret estableix que a infantil els pares triïn la llengua amb què volen escolaritzar el fill.

Pel que fa a primària, de les 25 hores setmanals de classe, 5 hauran de ser com a mínim en català, 5 en castellà i 5 en anglès, segons el nou decret. Això significa, a la pràctica, que hi ha deu hores setmanals que es faran en la llengua que el centri triï. A Secundària, s'obliga a fer en català i en espanyol alguna d'aquestes assignatures, pel cap baix: matemàtiques, ciències de la natura o ciències socials. Aquells centres que vulguin oferir més hores de classe en català hauran d'aconseguir que el 65% del cens de l'escola –pares i alumnes més grans de divuit anys– voti a favor del projecte lingüístic proposat pel centre.

El director general d'Ordenació, Innovació i Formació del Professorat, Onofre Ferrer, es reunirà a partir del 8 d'abril amb els equips directius dels centres per informar-los de quins canvis hauran de fer a les escoles. A la pràctica, la immersió lingüística serà impossible d'aplicar.