Qui són els tretze que pilotaran la CUP?

  • La formació de l'esquerra independentista va fer ahir la primera assemblea des de l'entrada al parlament · Va escollir un nou secretariat per a la nova etapa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.03.2013 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha escollit un nou secretariat nacional per a gestionar la nova etapa de la formació amb l’increment de la presència als ajuntaments i l’entrada al parlament amb tres diputats. Un dels punts destacats de l’assemblea nacional extraordinària celebrada ahir a Olot (Garrotxa) va ser l’elecció dels nous membres que formaran part d’aquest òrgan de la CUP.

El secretariat, que passa d’onze a tretze membres i que estarà format per sis dones i set homes són: Àlex Maymó (Baix Llobregat), Artur Rubinat (Osona), Edgar Mata (Gironès), Èlia Badia (Bages), Isabel Vallet (Barcelonès), Joan Teran (Barcelonès), Josep Garganté (Barcelonès), Juliana Bacardit (Maresme), Laia Alsina (Vallès Oriental), Laia Altarriba (Alt Penedès), Lluís Sales (Vallès Occidental), Marc Sallas (Barcelonès) i Neus Montaner (Baix Llobregat).

El secratariat nacional és l’òrgan col·legiat de coordinació i de gestió política de la CUP i es troba subordinat al consell polític. Coordina, desenvolupa i executa els acords i la línia política decidida en l’assemblea i el consell polític.

Reorganització interna de la CUP

L’assemblea nacional extraordinària de la CUP, que va reunir ahir més de 700 militants a Olot, tenia un caràcter principalment organitzatiu i tenia per objectiu d’adaptar l’organització a la nova realitat sorgida de l’important creixement experimentat a les eleccions municipals del maig del 2011 i de l’entrada de la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya el novembre de 2012.

El portaveu de la CUP, Albert Botran, va destacar que la voluntat de l’organització és la de millorar les estructures de participació interna que és ‘un dels tresors més preuats’ de la formació i dotar a l’organització d’un òrgan anomenat ‘grup d’acció parlamentaria’ que té la tasca de definir la feina dels diputats al parlament i que serà format per la CUP i d’altres organitzacions que van donar suport a la candidatura.

Finalment, la CUP té el mandat de convocar una nova assemblea nacional a la tardor per definir la línia política i estratègica de l’organització.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any