Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  14.03.2013  06:00

Botifarra de pagès! Versos per tocar el dos

Ramon Solsona publica un poemari satíric a Pòrtic.

Men?ame
 

“Només cal engegar la ràdio, obrir els diaris o seguir els telenotícies per comprovar que el xàfec anticatalà és persistent, no s’atura mai”, diu Ramon Solsona al pròleg de Botifarra de pagès (Pòrtic). L’autor “és conscient que la fúria espanyola podria generar més llibres de versos satírics que tots els volums de l’enciclopèdia Espasa”, per això “lamenta no haver fet més collarets amb les perles cultivades que cada dia li servien —i continuen servint— en safata els cappares i les capmares de l’esvalotat galliner celtibèric”.

La mordacitat i l’enginy de la poesia humorística serveixen per expressar sense embuts la determinació d’un país que ha dit prou, que ja s’ho faran. Lo Gaiter del Besòs, pseudònim satíric de Ramon Solsona, es manté en la tradició burlesca catalana que des l’Edat Mitjana fins als nostres dies escarneix el poder i el punxa amb el fibló de l’humor.

Núvol us ofereix en primícia quatre poemes de Botifarra de pagès!, el volum de versos satírics de Lo gaiter del Besòs, famós pseudònim de Ramon Solsona, que està a punt de publicar Pòrtic.

Si voleu llegir els poemes, cliqueu aquí