Els quatre fundadors de l’ANC, el primer aniversari i el futur de l’independentisme

  • Enric Aïnsa, Pere Pugès, Miquel Sellarès i Miquel Strubell conversen sobre l'origen de l'entitat, la trajectòria i el futur

VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
08.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest diumenge farà un any de l’acte constituent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El 10 de març de 2012, el Palau Sant Jordi de Barcelona es va omplir de milers de ciutadans que havien treballat de valent per organitzar el moviment popular cap a la independència de Catalunya. Pocs mesos més tard, després de centenars de marxes que van recórrer el territori, dos milions de manifestants van omplir els carrers de Barcelona del clam per un nou estat d’Europa.

Per commemorar el primer aniversari de l’assemblea fundacional d’aquest moviment, hem aplegat els quatre independentistes que havien activat el projecte molts mesos abans de presentar-se públicament: Enric Aïnsa, Pere Pugès, Miquel Sellarès i Miquel Strubell.

En la conversa, els quatre homes que van posar les primeres pedres per fer possible l’Assemblea Nacional Catalana recorden com van ser les primeres trobades, com va sorgir la idea i quina estratègia van seguir des de bon començament. També expliquen com van anar ampliant el cercle, primer a una quarantena d’activistes de referència, i després a gairebé dos mil assistents a la conferència nacional del 30 d’abril de 2011, fins a arribar als set mil de l’acte constituent del Sant Jordi el març del 2012.

Però els quatre fundadors no projecten les reflexions tan sols al passat. També comenten com la manifestació de l’Onze de Setembre passat va capgirar el panorama polític de Catalunya i quins passos caldrà fer d’ara endavant per assegurar l’èxit de la voluntat independentista de l’ANC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any