Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.03.2013  16:53

Un editor de RTVV admet que la direcció va ordenar silenciar l'accident del metro

En parla al segon capítol de la sèrie documental 0responsables

Men?ame
 

'Si en aquell moment Canal 9 no va tallar l'emissió i no va fer un desplegament informatiu sobre l'accident del metro de Valècia va ser perquè la direcció de la casa havia decidit continuar amb la programació'. Ho diu Frederic Ferri, editor d'informatius de Canal 9, en el segon capítol de la sèrie documental 0responsables, que cada mes vol aprofundir i analitzar els aspectes de l'accident de metro, el més greu d'Europa, amb quaranta-tres morts.

Diu que la cobertura de la visita del papa en aquell moment era 'intocable' i prioritària, i que així ho havien fet saber des de presidència a la direcció de la cadena, i aquesta al director de l'informatiu.

De fet, no va ser fins una hora més tard que Canal 9 va informar per primer cop que hi havia hagut l'accident i Ferri també apunta que des de la Generalitat s'havia instruït la direcció de RTVV a no donar cap xifra de morts. 'La línia de les informacions és la de la presidència de la Generalitat'. I amb l'arribada del papa a València, la informació sobre els fets es va reduir al mínim, denuncia el documental.

El documental, que es presenta com una comissió d'investigació ciutadana, dóna veu als testimonis vetats a la comissió parlamentària i que foren silenciats pels mitjans públics. Hi participen l'Associació de Víctimes del Metro, Barret Films i la Fundació Valencianista i Demòcrata.

El segon capítol es va publicar ahi, coindidint amb la concentració que cada dia 3 de mes l'associació fa a la plaça de la Mare de Déu de València, a les set del vespre, per denunciar que encara ara, sis anys i mig després de l'accident, ningú no ha assumit cap mena de responsabilitat en la tragèdia.