Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  01.03.2013  08:26

TV3 tanca les corresponsalies de Catalunya Nord, Terres de l'Ebre i Pirineu

Rescindeix el contracte amb les productores que les cobrien

Men?ame
 

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) tancarà les corresponsalies de TV3 a Catalunya Nord, Terres de l'Ebre i el Pirineu, en què s'inclouen les d'Andorra, Alt Urgell, Cerdanya, Perpinyà i Pallars. Ho farà rescindint els contractes que tenia amb diverses productores. Així ho assegura el comitè d'empresa de Televisió de Catalunya mitjançant un comunicat enviat ahir al vespre. En el cas de Catalunya Nord, el tancament de la delegació afectarà Pere Codonyan, un dels corresponsals històrics de TV3.

TV3 ja va prendre la mateixa decisió el mes de gener amb les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona. Aleshores va decidir que seria la plantilla de TVC la que s'encarregaria de les tasques de producció, una mesura per estalviar un milió d'euros. En aquell moment la direcció va dir que en el cas de Perpinyà, Terres de l'Ebre i les delegacions del Pirineu es mantenien les delegacions perquè no es podien cobrir les tasques de producció que implicaven amb plantilla de TV3.

El comitè d'empresa apunta la contradicció entre l'opinió que va expressar la direcció de la CCMA el mes de gener i la decisió sobre tancar les correponsalies: 'Aquestes són justament les corresponsalies i productores que el mes de gener la direcció de la CCMA argumentava que no podia prescindir-ne, perquè pel seu arrelament i coneixement dels territoris respectius no eren substituïbles.'

Els representants sindicals es reuniran la setmana que ve amb la direcció per demanar 'el sentit i l'oportunitat de la decisió'.