El Mobile a la butxaca

  • Repassem les millors aplicacions desenvolupades per a seguir des del mòbil tot allò que envolta la fira

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels apartats que cada any mereix una menció especial al Mobile World Congress (MWC) i que, de fet, hi ha aconseguit un tractament diferenciat és el de les aplicacions mòbils, aplegades a l’App Planet. El creixement progressiu d’aquest espai, tant en visitants com expositors, demostra la vitalitat de les apps, cada vegada més presents en la nostra vida quotidiana. El millor exemple són les no pas poques aplicacions desenvolupades, específicament, per a la fira per excel·lència de la mobilitat.

Aplicacions oficials

El repàs ha de començar pel Mobile World Congress mateix, que evidentment disposa d’aplicació pròpia per a les principals plataformes mòbils del mercat: Android, iOS i Windows Phone. És gratuïta, com la gran majoria, i permet de crear-hi una agenda personal, seleccionar ponents i expositors, cercar per interessos, contactar amb la resta d’assistents per mitjà d’un sistema de missatgeria propi, consultar notícies i mapes, i accedir al Mobile World Live, el canal de vídeo de la fira.

Un dels objectius que té l’organització enguany és que els assistents experimentin amb la tecnologia NFC (‘near field communication’; ‘comunicació de camp proper’, segons el Termcat), que permet de fer pagaments o gaudir de serveis tan sols acostant el telèfon mòbil a un altre terminal o lector. Per això se n’han desenvolupat aplicacions específiques per als mòbils que hi són compatibles: Android, Blackberry i Windows Phone.

També lligada amb el MWC hi ha l’aplicació del Mobile World Centre, un nou espai obert fa dues setmanes a la cèntrica plaça de Catalunya de Barcelona ideat per a difondre l’efecte de la mobilitat en la nostra vida quotidiana. El centre és al darrere de dues aplicacions: la primera, per a iOS, possibilita a l’usuari de visitar interactivament la nova instal·lació, creada en el context de la designació de Barcelona com a capital mundial del mòbil; la segona, per a Android, s’ha concebut com una eina per a participar en la campanya #welcomemobile, que proposa d’inscriure una salutació de benvinguda als assistents al MWC en una gran pantalla a la plaça de Catalunya.

De mitjans de comunicació

Fora de les aplicacions desenvolupades per encàrrec o en l’òrbita de la GSMA, l’organitzadora del congrés (i que, és clar, té aplicacions específiques, per a Android i iOS), n’hi ha també algunes de mitjans de comunicació preparats per a informar-se de les novetats i presentacions que hi haurà aquests dies. El portal català sobre el sector mòbil Appledroid, per exemple, n’ha fet una de senzilla i eficaç, per a Android i iOS, amb què es pot seguir l’actualitat de la fira sense necessitat de ser-hi. Una aplicació semblant, en anglès, és la israeliana Riversip, per a Android. Una altra de ben destacable és la de la revista especialitzada PC Mag, que ha compactat per a mòbil aquesta ‘completa guia de viatge‘ amb tota mena d’informació de servei i detalls sobre el MWC i Barcelona, pensant especialment en els assistents de fora del país. La mateixa app, per a Android i iOS, inclou una llista d’aplicacions indispensables per als visitants estrangers de la ciutat (amb traductors en línia, informació del transport urbà, conversors de moneda, mapes…).

De fabricants

A crear aplicacions específiques per al MWC, també s’hi han abocat algunes empreses participants, interessades a ficar a la butxaca dels assistents o interessats les novetats i esdeveniments propis durant la setmana. És el cas del fabricant finlandès Nokia, que n’ha preparat una per a Windows Phone: ‘Exclusivament per a la sèrie Lumia, aquesta app complementària és la vostra guia de Nokia i el Mobile World Congress 2013 de Barcelona.’ Inclou la llista d’expositors, ponents i agenda, mapes de la fira, actualitat relacionada i un ‘explorador de Barcelona’, amb la tecnologia de geolocalització pròpia de Nokia. El sud-coreà LG també té aplicació, per a Android, que permet de seguir directament les últimes novetats en aparells mòbils que presentarà l’empresa al MWC. I Samsung ha elaborat una app específica (Android) per al seu Dia del Desenvolupador, el 27 de febrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any