Método 3 implica Camacho en l’enregistrament del dinar a la Camarga

  • Detinguts quatre detectius de l'empresa per l'espionatge polític a Catalunya · 'No poseu l'enregistradora a l'Alícia, que es posarà nerviosa', va dir el cap de l'empresa, segons un dels detinguts

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.02.2013 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola va detenir ahir al vespre a Barcelona la cúpula de l’agència de detectius Método 3, arran de la investigació per l’espionatge polític. Entre els detinguts hi ha el director de l’empresa, Francisco Horacio Marco, i l’ex-treballador Alejandro Borreguero. Tots dos impliquen la dirigent del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, en l’enregistrament de què ella mateixa fou víctima el juliol del 2010, en un dinar amb l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant la Camarga de Barcelona. Marco diu a El Mundo que una de les dues va dur un micròfon al restaurant, i Borreguero assegura, segons la Ser, que la presidenta del PP català tenia coneixement de l’escolta.

Rubén Romero, advocat de l’ex-treballador detingut, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio la declaració del seu client, encausat per revelació de secret.

‘No poseu l’enregistradora a l’Alícia, que es posarà nerviosa’

Segons que ha dit, va ser Borreguero qui va col·locar el micròfon al restaurant la Camarga, per ordre del seu cap: ‘La persona que dirigia l’empresa li va demanar si sabia com enregistrar una conversa en un restaurant entre Alícia Sánchez-Camacho i una altra dona. Ell va proposar de posar una enregistradora a l’Alícia. “No, que es posarà nerviosa i no serà capaç d’enregistrar”, li va respondre.’

De manera que van decidir de comprar un gerro amb flors i posar-hi una enregistradora. ‘Va dir al restaurant que hi anava de part de Sánchez-Camacho, va posar el gerro damunt la taula, i es va esperar fora’ amb el detectiu Julián Peribáñez, un altre dels detinguts, que també ha reconegut haver participat en l’enregistrament de la conversa. ‘Després, va recollir l’enregistradora i la va dur al despatx.’ Per això Romero admet que dels fets es pot deduir que la dirigent del PP havia encarregat l’operació. O això, afegeix, o que van enganyar el seu client per fer-li creure que Camacho n’estava al cas.

Alícia Sánchez-Camacho ha emès un comunicat en què ho nega tot i anuncia que interposarà querelles.

Més detinguts

La quarta detinguda és Elisenda Villena, ex-cap d’operacions de Método 3 i detectiva, germana d’Ana Villena, assessora jurídica del PSC. Villena ha reconegut haver treballat per al PSC, a la seu del carrer de Nicaragua, fent rastreigs per comprovar que no hi hagués cap dispositiu d’enregistrament ocult. Però nega saber res de l’escolta a Sánchez-Camacho al restaurant la Camarga.

Ara, fonts pròximes a Villena que cita El País, parlen d’aquesta escolta. Diuen que es va fer el 7 de juliol, poques hores abans del dinar, i que Sánchez-Camacho va arribar abans a la taula, on es va col·locar el centre de flors. Segons aquestes fonts, el cap de Método 3, Francisco Horacio Marco, sabia que per fer un enregistrament de manera legal havia de tenir, si més no, l’autorització d’una de les parts.

La cúpula del Ministeri d’Interior es va reunir al mateix restaurant

També segons la cadena Ser, al mateix restaurant, la Camarga, hi va haver un dinar de membres de la cúpula del Ministeri d’Interior espanyol, el 30 d’abril de l’any passat. Entre els comensals hi havia el ministre, Jorge Fernández Díaz, el secretari d’estat de seguretat, Ignacio Ulloa; el director general de la policia, Ignacio Cosidó; el cap superior de la policia de Catalunya, Agustín Castro, i el màxim responsable de la guàrdia civil a Catalunya.

Més policia espanyola

Ahir el Ministeri d’Interior espanyol va defensar justament la competència de la policia espanyola per investigar el cas d’espionatge polític. Segons fonts del departament de Jorge Fernández Díaz, la llei estableix que es faci càrrec de les investigacions el cos de seguretat on s’han fet les denúncies. En aquest cas, tant Alícia Sánchez-Camacho com el director de Método 3, Francesc Marco, van presentar-les a la policia espanyola.

gualment, el govern espanyol addueix que Método 3 té oficines també a Madrid. Això, diuen, dota el cas d’una dimensió estatal i legitima que se n’encarregui la policia espanyola. Interior manté a més que no té cap intenció de traspassar el cas als Mossos.

Ahir es van reunir els màxims dirigents de la policia espanyola, com el director adjunt operatiu, Eugenio Pino, amb el cap de la delegació de Catalunya, Agustín Castro. El fet que la policia catalana n’hagi quedat al marge ha enutjat el departament d’Interior. El conseller, Ramon Espadaler, tem que hi pugui haver una invasió de competències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any