Notícies

Divendres  15.02.2013  08:11

Cau un meteorit a Rússia i causa uns quants ferits

S'han vist roques incandescents caient al cel dels Urals

Men?ame
 

Avui que tothom resta pendent del pas de l'asteroide 2012 DA14 ben a prop de la Terra, un altre asteroide, molt més petit, ha caigut a Rússia, concretament a la regió de Txeliàbinsk, als Urals, molt a prop del Casaquistan. L'estrèpit de l'impacte ha trencat moltes finestres de cases properes, i fins i tot ha causat nombrosos ferits, segons que informa el Ministeri d'Interior rus. L'ultim recompte de ferits parla d'un miler, tres dels quals de gravetat.

Els testimonis de la caiguda del meteorit expliquen haver vist objectes incandescents que queien del cel, i també haver sentit el so d'una explosió. Hi ha enregistraments fets per veïns en què es veu el rastre de fum que deixa el meteorit al cel i se sent una gran explosió. Les alarmes dels cotxes s'han disparat. Aquests són alguns dels vídeos més colpidors:

Les càmeres de seguretat d'empreses també han enregistrat els efectes de l'explosió. Heus-ne ací uns exemples:

En un altre vídeo es veu l'esglai dels alumnes i la mestra en una escola quan es trenquen uns vidres per l'explosió:

El portaveu del ministeri, Vadim Kolesnikov, ha explicat que en una escola hi havia hagut ferits, de resultes del trencament de vidres de finestres. I el ministeri també ha desmentit que hi hagués hagut una pluja de meteors, tal com havien dit alguns mitjans de comunicació locals de bon començament, sinó que el meteorit s'ha fragmentat en la capa baixa de l'atmosfera.