UDC diu ara que votarà a favor de la tramitació de la ILP sobre la dació en pagament

  • Espadaler defensa el vot contrari respecte a la dels toros tot i haver refusat la prohibició de les curses de braus al Parlament

VilaWeb
ACN
09.02.2013 - 17:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

UDC reclamarà a CiU que voti a favor de la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la dació en pagament. Així ho ha decidit el Consell Nacional del partit. El president del comitè de govern, Josep Antoni Duran i Lleida, havia apuntat dimecres l’abstenció, però divendres ja va obrir la porta a votar-hi a favor. CiU presentarà, a més, la seva pròpia proposició.

Pel que fa a la ILP sobre els toros, el president del Consell Nacional, Ramon Espadaler, ha defensat el vot contrari tot i que ell mateix va rebutjar la prohibició de les curses de braus al Parlament. En aquest cas, CiU va donar llibertat de vot, però ara rebutjarà la ILP en defensa de la sobirania de la cambra catalana. Duran va apuntar dimecres una abstenció en la ILP sobre la dació en pagament amb l’argument que ja s’està tramitant una iniciativa sobre aquest tema al Congrés. Ara bé, divendres ja va obrir la porta al ‘sí’ i finalment, el Consell Nacional d’UDC així ho ha ratificat. El secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, ha indicat que demanaran a CiU que voti a favor de l’admissió a tràmit i que s’obri una ponència conjunta. En paral·lel, la federació presentarà la seva pròpia proposta.

Pelegrí no ha volgut entrar en el contingut de la proposta, tot i que Duran ja va proposar divendres que les persones desnonades puguin quedar-se vivint al pis que passa a ser propietat del banc pagant una renda social i tenint una oportunitat per a la recompra. Ara bé, va qualificar la retroactivitat com una “bestiesa jurídica”.

En canvi, pel que fa a la ILP que vol recuperar les curses de braus a Catalunya, UDC defensa el vot contrari, tot i que en la tramitació al Parlament hi va haver llibertat de vot per part dels diputats de CiU. El president del Consell Nacional d’UDC, Ramon Espadaler, ha argumentat que, tot i que ell va votar personalment en contra de la prohibició, el Congrés no pot ara invalidar allò que va aprovar el Parlament. “Respectin la voluntat del Parlament”, ha demanat.

Pelegrí, per la seva part, ha recordat que va passar una cosa similar amb la Llei de contractes de conreus, de l’any 1934. “Defensarem la legitimitat del Parlament de poder aprovar lleis vinculants i aplicables al nostre país, i votarem en contra de qualsevol llei que vulgui anular una normativa catalana”, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any