Ada Colau s’encara als banquers al congrés espanyol i els qualifica de criminals

  • El president de la comissió va demanar que retirés l'expressió, però la portaveu del la PAH hi insistí

VilaWeb
Redacció
06.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), Ada Colau, va qualificar ahir de ‘criminal’ el secretari general de l’Associació Espanyola de Banca (AEB), Javier Rodríguez Pellitero, en la intervenció a la comissió d’Economia del congrés espanyol. El president de la comissió, Santiago Lanzuela (PP), li va demanar que retirés l’expressió i va amenaçar de suspendre la sessió si no ho feia.

Vídeo de la intervenció completa de Colau al congrés.

Vídeo: La intervenció del representant de la banca que va indignar Ada Colau

Colau va respondre que hi ha moltes formes de violència i de menyspreu: ‘A la gent amb qui jo estic cada dia ens ha ofès profundament la intervenció de Pellitero per haver negat el problema’, en referència als desnonaments.

Les paraules de Colau, que van encendre la comissió, es van sentir després de la intervenció del representant de la banca. ‘Dir que la legislació espanyola és estupenda quan hi ha persones que se suïciden per una llei injusta és absolutament criminal. Us asseguro que no li he tirat una sabata perquè volia explicar el meu punt de vista. És un criminal i l’hauríeu de tractar així, no és cap expert.’

A més, Colau va posar en dubte la paraula de ‘suposats experts a qui es dóna massa crèdit’, en relació amb el problema dels desnonaments. I va qualificar de ‘cíniques’ les paraules de Pellitero, que havia defensat el sistema hipotecari espanyol. ‘Les entitats financeres són les que han causat el problema i han arruïnat l’economia d’aquest país i, tanmateix, continuen essent tractats d’experts.’

La portaveu de la PAH va afegir que ‘després d’esgotar totes les vies que ofereix el sistema, els ciutadans assenyalaran al carrer aquells qui no donin suport a les exigències de mínims recollides en la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament’. Aquesta frase fou interpretada pel president de la comissió com una amenaça i va voler deixar constància que la trobava intolerable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any