El millor vídeo científic del món el 2012, realitzat a Barcelona

  • Una simulació del funcionament del cor humà, premi internacional de Visualització de Ciència i Enginyeria

VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alya Red: a computational heart‘, un vídeo divulgatiu sobre la simulació del funcionament del cor humà en tres dimensions, ha estat el guanyador del Certamen Internacional de Visualització de Ciència i Enginyeria, que organitza la revista Science i la Fundació Científica dels Estats Units. És el premi científic més important dels EUA, i ha anat a parar al projecte del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC).

El vídeo explica la base científica del projecte, i ensenya visualitzacions de simulacions fent servir el model de càlcul electromecànic que s’aplica a un cor de conill.

El jurat va rebre més de dues-centes propostes de divulgació científica d’una vintena de països. Després d’una primera selecció, els treballs més destacats es van publicar a la web perquè fos el públic qui votés el millor. I el vídeo d’Alya Red ha estat mereixedor tant del premi del jurat com del de votació popular.

‘Alya Red: a computational heart’ explica la investigació del centre de Supercomputació de Barcelona i les tècniques que fan servir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any