Encausat el secretari de les infantes espanyoles en el cas Urdangarin

  • García Revenga fou tresorer de l'institut de l'institut Nóos · Declararà al jutjat el mateix dia que el gendre del rei

VilaWeb
Redacció
29.01.2013 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge José Castro, que porta el cas Nóos en què hi ha implicat Iñaki Urdangarin, ha encausat ara el secretari de les infantes espanyoles Elena i Cristina de Borbó. Carlos García Revenga haurà d’anar a declarar al jutjat de Palma el 23 de febrer, el mateix dia que haurà de comparèixer una altra vegada al jutjat Urdangarin. García Revenga va ser membre del patronat i tresorer de l’institut Nóos.

La setmana passada va fer públic un comunicat en què es declarava innocent en el cas, i va dir que demanaria de comparèixer al jutjat. Fou la seva reacció després d’haver-se publicat correus electrònics que el situaven com un dels personatges importants de Nóos.

Els correus

El nom de l’assessor personal de les infantes espanyoles consta en diversos correus electrònics que l’ex-soci d’Urdangarin Diego Torres va lliurar al jutge, entre els quals un correu en què el gendre del rei li deia on havia d’ingressar Cristina de Borbó, la seva muller, els ingressos corresponents als honoraris de la casa reial.

En un altre correu, Urdangarin deia a García Revenga que ‘les transferències que li ingressen a Cristina corresponents als seus honoraris de la Zarzuela s’haurien d’ingressar des del gener en aquest compte’, indicant tot seguit el número de compte bancari.

N’hi ha més: en un altre correu, del 7 de juliol del 2003, Urdangarin feia evident la confiança que tenia en el secretari de Cristina de Borbó, dient-li que havien passat un gran dia a Palma i explicant-li els plans detallats que tenia sobre com anunciar Nóos com a empresa.

García Revenga treballa a la casa reial des del setembre del 1993. El període durant el qual fou tresorer de Nóos coincideix amb el temps que Urdangarin va presidir l’entitat i Cristina de Borbó fou local de la junta directiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any