Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  25.01.2013  08:41

Adéu a la campanya 'Envàs on vas?'

Avui acaba la difusió del polèmic anunci, que ha obert un debat sobre les hàbits de reciclatge

Men?ame
 

Avui s'acaba la difusió de la polèmica campanya 'Envàs on vas'. Aquestes últimes setmanes, l'anunci protagonitzat pel trio The Mamzelles ha estat omnipresent, i ha obert a tot Catalunya un debat sobre els hàbits del reciclatge i sobre quin hauria de ser el model òptim de gestió de residus. La web de la campanya ha rebut molts milions de visites, alhora que s'han sentit algunes veus crítiques des de l'ecologisme que diuen que la campanya, de l'Agència de Residus de Catalunya, respon als interessos dels productors d'envasos, Ecoembes i Ecovidrio, que l'han finançada.

El missatge de la campanya és que només els envasos poden anar als contenidors groc (si són de plàstic o metàl·lics) i verd (si són de vidre). Els altres residus s'han de dur majoritàriament a la deixalleria, per més que siguin de plàstic, metàl·lics o de vidre.

En aquest article de VilaWeb, 'El perquè de la campanya 'Envàs on vas?', podeu llegir veus favorables a aquest model, però també veus crítiques. I també vam palar amb el gestor ambiental Ignasi Puig Ventosa sobre el sistema actual de gestió de residus: 'El responsable dels residus ha de ser el productor, no el ciutadà'.