El jutge acusa Llanos de Luna de malbaratar recursos públics per atacar els trens de la Diada

  • Acusa l'estat d'intentar utilitzar institucions amb la intenció d'aconseguir beneficis polítics i electorals

VilaWeb
ACN
21.01.2013 - 13:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat contenciós número 1 de Girona ha estimat parcialment el recurs interposat per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra l’Ajuntament de Girona i anul·la el decret en què el consistori va contractar un servei especial de trens per desplaçar els ciutadans fins a la manifestació de l’Onze de setembre a Barcelona. El magistrat considera (sentència, pdf) que l’Ajuntament es va excedir del seu àmbit competencial contractant el servei però també retreu al govern espanyol l’intent d’utilització de les institucions amb la intenció “d’aconseguir beneficis de caire polític o electoral” i considera que s’han malbaratat recursos humans i econòmics. El jutge condemna totes dues parts a pagar els costos del procés.

El batlle de Girona, Carles Puigdemont, ha valorat positivament la sentència, i considera que la delegada del govern espanyol hauria de prendre consciència del que li diu el jutge. ‘Esperem que aquesta sentència marqui un abans i un després en la conducta de la senyora Llanos de Luna’.

En la sentència, el magistrat considera que l’Ajuntament de Girona s’excedeix del seu àmbit competencial amb la contractació dels trens, perquè la Diada tenia un caràcter “clarament supramunicipal”. El magistrat però, també retreu a la delegació del govern espanyol un “intent d’utilització de les institucions amb la intenció d’aconseguir beneficis de caire polític o electoral, encara que a la fi es demostrin erronis”.

L’Ajuntament de Girona va conèixer el passat 20 de novembre que la delegada del govern espanyol a Catalunya havia interposat una demanda per haver contractat els dos trens que van sortir de Girona i Figueres amb destí a Barcelona amb motiu de la multitudinària manifestació de la Diada.

La demanda de l’Estat tenia com a objectiu que s’anul·lés el decret d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona del 7 de setembre, a través del qual es formalitzava la contractació dels dos combois. Uns trens que es van pagar amb els diners dels bitllets i que, a més, van generar un superàvit de 2.500 euros que es va destinar al Banc dels Aliments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any