Pebrella passant revista

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2013 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des que al març del 2005 nasqué Pebrella a l’IES ‘Manuel Sanchis Guarner’ de Castelló de Rugat, en podríem  dir que ha anat progressant adequadament. Els primers exemplars, impresos en paper i semestrals  eren difícils de quadrar en la dinàmica de l’actualitat . Tot i això,   entenem  que els temps dels  bolquers sempre són complicats, però necessaris. Amb la digitalització fou quan la publicació assolí un major espai de projecció i de dinamització. A  hores d’ara el projecte Pebrella ompli de satisfacció   tota la família educativa  de l’institut que el tutoritza. I ara,  mira per  on, des de Vilaweb Ontinyent ens han donat l’oportunitat de millorar el tarannà adolescent que la caracteritza. Acceptem gustosament la invitació i intentarem no defraudar el públic lector.

Però, què és realment Pebrella? Simplement, un intent de donar una utilitat a les àrees lingüístiques del currículum de l’ESO amb un evident enfocament comunicatiu. Encara que al darrere  de la revista hi és tota la comunitat educativa, el veritable protagonista és l’alumnat (amb totes les particularitats que açò comporta). Pebrella ve a ser la part pràctica, l’evidència que allò que s’aprén a l’aula té una utilitat fora d’ella. Vol ser tan profitosa  com la planta homònima que li presta el nom. I, si a la thymus piperella la caracteritza la valenciania pròpia del seu endemisme, en això  també la volem imitar.

Així doncs, comencem una  nova etapa on presentarem un format diferent i ajustat a l’espai que ens proporciona la germana major, Vilaweb Ontinyent. Concretament hi tindrem una presència mensual conformada per tres apartats: una rondalla vallalbaidina recopilada pels col·laboradors, una entrevista realitzada a gent del nostre voltant i un article d’opinió sobre temes diversos. Intentarem que gaudiu cada mes i,  quan ens llegiu,  recordeu-vos-en  que us regalarem un flairós agraïment de la mateixa forma que ho faria un bri de pebrella en ser olorat.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any