Qui és Roger Albinyana?

  • Amb un perfil molt polític, el nou enllaç del govern català amb el món ha estat president dels liberals europeus, ha participat en diversos actes polítics de les joventuts demòcrates dels EUA i ha estat observador electoral en països europeus

VilaWeb
Redacció
15.01.2013 - 17:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha acordat de nomenar Roger Albinyana nou secretari d’Afers Estrangers de la Generalitat, en substitució de Senén Florensa, nomenat fa dos anys, que dirigirà a partir d’ara l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed). Amb un perfil més polític que no pas el seu antecessor, Albinyana (Barcelona, 1980) serà el principal enllaç del govern amb el món en un moment que les relacions internacionals de Catalunya tenen una importància cabdal.

Llicenciat en economia i administració i direcció d’empreses, és membre del consell nacional de CDC i coordinador de relacions internacionals del partit. Va ser un dels fundadors del Cercle d’Estudis Sobiranistes i té vinculació amb el Partit Liberal Europeu, del qual va presidir-ne les joventuts durant quatre anys, entre 2004 i 2008. 

Com a president dels liberals europeus va participar en dos actes polítics de les joventuts demòcrates dels EUA, el 2005 a San Francisco i el 2007 a Dallas. Vegeu el seu discurs íntegre en vídeo a l’acte de Dallas:

Prèviament, el 2002 i el 2003, havia format part com a membre observador de la convenció per al futur d’Europa, que es va encarregar de la redacció del tractat constitucional europeu. També ha participat en missions d’observació electoral a Hondures, l’Azerbaitjan, Ucraïna, Macedònia i Geòrgia. Des del 2011, és el director del programa de suport a la Unió per la Mediterrània de la Generalitat de Catalunya.

Els contactes internacionals d’Albinyana l’han portat a participar també en reportatges que els mitjans internacionals han fet recentment sobre Catalunya i sobre el procés independentista, com aquest reportatge de la cadena al-Jazeera. S’hi explica la situació de greu crisi econòmica a l’estat espanyol, amb una enorme taxa de desocupació i mesures com l’augment de l’IVA; i com aquest context afavoreix l’augment de l’independentisme. Hi apareix, a més d’Albinyana, el diputat d’ERC al congrés espanyol Alfred Bosch.

Albinyana també apareix en el famós reportatge de la BBC ‘Catalunya dirà adéu a Espanya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any