Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  10.01.2013  19:41

Tanca Cromosoma, la productora de Les Tres Bessones

Els drets sobre els populars personatges infantils són en venda

Men?ame
 

Finalment ha tancat Cromosoma, la productora coneguda arreu del món com la creadora de la popular sèrie 'Les Tres Bessones'. L'empresa s'ha declarat en concurs de creditors voluntari i ha acomiadat la plantilla. L'empresa tenia greus dificultats que es van agreujar amb la mort del seu fundador Oriol Ivern el juny passat.

Amb la voluntat de realitzar sèries d’animació de qualitat pel públic infantil, l'any 1988 Ivern va fundar, juntament amb la seva esposa Eulàlia Cirera i un petit grup de persones, Cromosoma, S.A.

Un dels productes estrella, i el primer que va produir, va ser la sèrie de dibuixos animats Les Tres Bessones, a partir de l'obra de Roser Capdevila. La productora va créixer fins a incorporar a la seva cartera de productes l’edició en línia i la producció de vídeojocs infantils.

L'any 2003, Cromosoma va rebre el Premi Nacional de Televisió i, tres anys més tard, la Generalitat li va concedir la Medalla i Placa President Macià.