S’ha mort Josep Miquel Vidal Hernàndez, pare de l’Enciclopèdia de Menorca

  • Va dedicar la vida a la ciència i la cultura universal des de Menorca

VilaWeb
Redacció
10.01.2013 - 10:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir es va morir a Maó sobtadament, d’un infart, Josep Miquel Vidal Hernàndez, als setanta-tres anys. Era físic i investigador, pare de l’enciclopèdia de Menorca i coordinador científic de l’Institut d’Estudis de Menorca. La categoria intel·lectual de Vidal Hernàndez fou reconeguda àmpliament, amb premis com el Ramon Llull (2006), i el Canigó (2012).

Vidal Hernández es llicencià en ciències físiques per la Universitat de Barcelona el 1968, fou professor de física de l’estat sòlid a la mateixa universitat (1970-1974) i ha estat el director i alma mater de l’Enciclopèdia de Menorca des de 1977. Immediatament després de la creació de l’Institut Menorquí d’Estudis fou nombrat el seu secretari general primer i el coordinador científic posteriorment.

Fou membre numerari de la Societat Catalana de Física, membre de la Secció de Ciències Físiques, Químiques i Matemàtiques de l’Institut d’Estudis Catalans i membre de la Societat d’Història de la Ciència i de la Tècnica, de la qual formà part de la seva junta directiva des de 1997, entre molts altres càrrecs i representacions institucionals.

‘Tota la cultura i la ciència han perdut un dels ses més abnegats treballadors, que deixa una llarga obra feta i la desolació de tants projectes en curs que difícilment podran ser continuats amb el mèrit i l’excel·lència amb que ell ho hagués fet’, diu l’obituari publicat a la web de l’Enciclopèdia de Menorca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any