El català, setena llengua amb més nous parlants d’Europa

  • L'Eurobaròmetre revela que un 0,74% de ciutadans de l'Europa dels Vint-i-set l'ha apresa

VilaWeb
Redacció
09.01.2013 - 20:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les dades sobre usos lingüístics del 2012 de l’Eurbaròmetre indiquen que el català és parlat per l’1,6% dels ciutadans de l’Europa dels Vint-i-set. Aquesta dada el situa com a setzena llengua més parlada per sota del suec i el búlgar. Si es discrimina per aquells que declaren que parlen el català com una llengua apresa i no materna, el català escala fins a la setena posició, tan sols precedit de l’anglès, el francès, l’alemany, l’espanyol, el rus i l’italià. En aquesta categoria es compta que un 0,74% de ciutadans europeus han après el català i el parlen.

Aquest percentatge de nous parlants és més gran com més jove sigui el segment d’enquestats que prenguem. Per exemple, si agafem els enquestats que tenen entre 15 anys i 34, el percentatge de nous parlants de català s’enfila fins al 0,97%.

D’acord amb aquestes dades, el català és la llengua mitjana –per nombre total de parlants– amb més capacitat d’atracció. Cal tenir en compte que les que li passen al davant en nous parlants són totes llengües d’abast demogràfic molt superior.

Més informació al bloc del sociolingüista Natxo Sorolla: El català, entre les set llengües amb més atracció d’Europa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any