La històrica llibreria Catalònia tanca després de gairebé 90 anys

  • La direcció explica la decisió, irrevocable, per la crisi accentuada que pateix el sector del llibre

VilaWeb
Redacció
07.01.2013 - 12:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La històrica llibreria Catalònia, de la ronda de Sant Pere de Barcelona, ha anunciat que tancarà, després de vuitanta-vuit anys d’activitat. El director, Miquel Colomer, ho ha explicat així: ‘L’actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una devallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria.‘ I diu que la decisió és irrevocable, després d’haver cercat totes les sortides possibles.

Colomer ha recordat que la Catalònia havia superat uns grans entrebancs durant la seva història: ‘Després d’haver superat una Guerra Civil, un incendi devastador, un conflicte immobiliari, la Llibreria Catalònia de Barcelona tancarà definitivament les seves portes.

I afegeix: ‘Tampoc no podíem perllongar la situació, atès que si bé ara l’empresa tancarà de manera ordenada i fent front, en la mesura del possible, a totes les obligacions contretes; perllongar-ne l’activitat només hagués abocat a finals pitjors’.

En la carta, la llibreria té un record per a totes les persones que hi han treballat i a les empreses que depenien, com l’Editorial Selecta, als clients de l’establiment durant decennis i generacions i als autors, editors i distribuïdors, entre d’altres. ‘Tots plegats han fet que la contribució de la Llibreria Catalònia a la cultura de Barcelona i Catalunya hagi estat d’una importància notable’, afegeix Colomer, que es mostra convençut que, en les noves formes que pren la difusió cultural, ‘hi haurà persones, associacions, col·lectius i empreses que fan i faran possible la pervivència de la literatura i en general de la cultura escrita.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any