Qui i com ha enregistrat l’espectacular film sobre Kilian Jornet?

  • El director d'Una línia fina', Sébastien Montaz-Rosset, té experiència en la realització de vídeos impressionants sobre esport i natura

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
04.01.2013 - 08:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film ‘Una línia fina‘ sobre Kilian Jornet ha tingut un gran impacte des de l’estrena, fa dues setmanes. El nom del corredor de la Cerdanya fou, durant l’emissió del film ahir a TV3, ‘trending topic’ a Twitter. Però molta gent es demanava qui i com ha fet aquest espectacular documental, del qual podeu veure algunes imatges en aquest promocional. El principal responsable és el fotògraf, realitzador i alpinista Sébastien Montaz-Rosset, que ja fa uns quants anys que col·labora amb Jornet, acompanyant-lo en diversos projectes i realitzant-ne vídes espectaculars.

Montaz ha realitzat diversos films relacionats sobretot amb la natura i l’esport, que podeu veure tant a la seva web com al seu canal de Vimeo.

Aquest vídeo promocional del seu film ‘I believe I can fly’ n’és una mostra impressionant:

Montaz Explica així la seva manera de filmar: ‘No havia tingut cap aprenentatge formal en la filmació però sempre he procurat d’aprendre de tot. Quan vaig conençar a filmar vaig mirar informació a internet sobre com aconseguir els efectes que volia… Hi ha moltes maneres de crear efectes fílmics sense necessitat d’un equipament complicat. Penso que fer un bon film té més a veure amb la història que expliques i la connexió que tens entre els temes i la teva audiència… Passió, curiositat i paciència són tan valuosos i útils com les càmeres que fas servir. ‘

I en aquest vídeo recent explica i ensenya com s’ho fa per filmar imatges espectaculars del film ‘Una línia fina’ de Kilian Jornet amb equipament lleuger:

Unes altres imatges, de mil ‘frames’ per segon, de Kilian Jornet corrent:

En aquest bloc fan un repàs de les càmeres lleugeres i les ‘steady cam’ que fa servir per filmar. Però per enregistrar moltes imatges d’Una línia fina’ Montaz ha utilitzat també una càmera voladora molt lleugera com aquesta que es veu en aquest vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any