Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.12.2012  20:19

El FROB xifra el 'forat' de BFA-Bankia en 14.592 milions d'euros

L'organisme aprova la recapitalització de les quatre entitats nacionalitzades amb una injecció de 36.968 milions

Men?ame
 

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha xifrat en 14.592 milions d'euros el 'forat' en la valoració econòmica de BFA-Bankia, segons que ha explicat l'entitat, dependent del Banc d'Espanya. La valoració econòmica del grup BFA puja a un import negatiu de 10.444 milions d'euros, mentre que la de la cotitzada Bankia és de -4.148 milions d'euros.

Les valoracions econòmiques de Catalunya Banc ja havien tingut un resultat negatiu de 6.674 milions d'euros, i en el cas de NCG Banc, el valor econòmic s'ha xifrat en -3.091 milions d'euros.

Banc de València, entitat declarada com a no viable en solitari i adjudicada a CaixaBank, ha obtingut un valor de liquidació negatiu de 6.340,5 milions d'euros.

El FROB ha aprovat la recapitalització de les quatre entitats nacionalitzades --BFA-Bankia, NCG Banc, Catalunya Banc i Banc de València--, que es durà a terme abans que acabi l'any, amb una injecció de 36.968 milions d'euros. En concret, les injeccions de capital s'executaran mitjançant les corresponents operacions de reducció i ampliació de capital a NCG Banc, Catalunya Banc, Banc de València i BFA.

En el cas de Bankia, la recapitalització es farà mitjançant l'emissió d'obligacions convertibles contingents subscrites per BFA, que es transformaran en capital després de l'operació de reducció de capital que tindrà lloc a començament de 2013.

Aquestes accions es complementaran amb els corresponents exercicis de gestió d'híbrids --participacions preferents i deute subordinat-- que es realitzaran en el primer trimestre de 2013.