El FROB xifra el ‘forat’ de BFA-Bankia en 14.592 milions d’euros

  • L'organisme aprova la recapitalització de les quatre entitats nacionalitzades amb una injecció de 36.968 milions

VilaWeb
Redacció
26.12.2012 - 20:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha xifrat en 14.592 milions d’euros el ‘forat’ en la valoració econòmica de BFA-Bankia, segons que ha explicat l’entitat, dependent del Banc d’Espanya. La valoració econòmica del grup BFA puja a un import negatiu de 10.444 milions d’euros, mentre que la de la cotitzada Bankia és de -4.148 milions d’euros.

Les valoracions econòmiques de Catalunya Banc ja havien tingut un resultat negatiu de 6.674 milions d’euros, i en el cas de NCG Banc, el valor econòmic s’ha xifrat en -3.091 milions d’euros.

Banc de València, entitat declarada com a no viable en solitari i adjudicada a CaixaBank, ha obtingut un valor de liquidació negatiu de 6.340,5 milions d’euros.

El FROB ha aprovat la recapitalització de les quatre entitats nacionalitzades –BFA-Bankia, NCG Banc, Catalunya Banc i Banc de València–, que es durà a terme abans que acabi l’any, amb una injecció de 36.968 milions d’euros. En concret, les injeccions de capital s’executaran mitjançant les corresponents operacions de reducció i ampliació de capital a NCG Banc, Catalunya Banc, Banc de València i BFA.

En el cas de Bankia, la recapitalització es farà mitjançant l’emissió d’obligacions convertibles contingents subscrites per BFA, que es transformaran en capital després de l’operació de reducció de capital que tindrà lloc a començament de 2013.

Aquestes accions es complementaran amb els corresponents exercicis de gestió d’híbrids –participacions preferents i deute subordinat– que es realitzaran en el primer trimestre de 2013.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any