De Gispert no preveu una declaració unilateral d’independència

  • La presidenta del Parlament diu en una entrevista a El Punt Avui que no té la paraula independència en el seu vocabulari

VilaWeb
Redacció
24.12.2012 - 09:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, declara en una entrevista a El Punt Avui que la paraula independència no és en el seu vocabulari, tot i que es defineix com a partidària de l’estat propi. “La paraula ‘independència’ no la tinc en el meu vocabulari. Independència, com a tal, no. Però estat propi, sí. L’estat català pot ser federal, confederal o independent. El que és clar és que no podem seguir com estem”, diu De Gispert, que no preveu una declaració unilateral d’independència.

De Gispert comenta que s’ha anat “convertint en sobiranista” i si “abans optava per un encaix de Catalunya a Espanya”, ara veu que “la frustració ha estat gran”.

I explica que no preveu que el Parlament voti una declaració unilateral d’independència en cas que el TC declari la consulta inconstitucional. “Si res no ha funcionat, per què ha de funcionar una declaració d’independència? L’endemà d’aquesta declaració, què faríem?”, es pregunta la presidenta del Parlament, que es mostra partidària de “fer els tràmits necessaris per omplir-nos de raó i seguir el camí de la legalitat”.

Pel que fa la nova legislatura que comença al Parlament, De Gispert pronostica que hi haurà “qüestions que poden generar molta polèmica i enfrontament” i una “dialèctica més dura”, però assegura que intentarà que “els grups tinguin bona relació malgrat ideologies i projecte de país diferents”.

La presidenta ha defensat la pluralitat de la mesa del Parlament, amb cinc representants a la mesa, després de les crítiques de Ciutadans, que ara passa a tenir nou diputats. “Ciutadans no hi és perquè és el joc de les majories i de les minories. Una cosa és buscar consens i una altra és no tenir en compte que un grup té 50 diputats i un altre només nou”, afirma De Gispert, que també es defensa de les acusacions de fer un discurs partidista en defensar el dret a decidir com a objectiu.

“L’última resolució aprovada per majoria molt qualificada al Parlament va ser per dur a terme prioritàriament una consulta aquesta legislatura”, recorda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any