Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  22.12.2012  06:00

Itziar González explica el 'Barcelona pam a pam'

Vídeo íntegra de la presentació feta l'Espai VilaWeb

Men?ame
 

'No és una reedició del 'pam a pam', és una restauració'. D'aquesta manera l'ex-regidora de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona, Itziar González, arquitecte de professió, explica la feina feta per a l'actualització del llibre d'Alexandre Cirici 'Barcelona pam a pam', que s'ha publicat enguany (Comanegra). En la presentació que se'n va fer a l'Espai VilaWeb el 13 de desembre passat, González reivindica la guia original de Cirici, de l'any 1971, 'la millor que s'ha fet mai de Barcelona', relata les converses amb la família Cirici, i explica la recerca exhaustiva de fotografies, dibuixos, dissenys, testimonis, etc. També detalla les aportacions que ella hi ha fet, recollides en un llibret que acompanya la guia original, tot resseguint els mateixos itineraris i documentant, 'amb un criteri absolutament personal, com feia Cirici', els canvis que els racons que s'hi descriuen han patit des d'aleshores. En una autèntica lliçó d'arquitectura i restauració, González explica amb tota mena de detalls la manera com s'ha estructurat i dissenyat el llibre, inclosos alguns dels descobriments més fascinants amb els que ella mateixa ha topat.

González, que al final de la conferència respon les preguntes del públic, també parla del model de ciutat, de la política municipal, dels moviments ciutadans i dels canvis socials i urbanístics que ha viscut Barcelona els darrers anys. Us oferim la presentació íntegra i la xerrada, en vídeo.