Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.12.2012  06:00

Dos estudiants valencians interrompen un acte del Defensor del Poble espanyol per l'ensenyament en català

'Nosaltres sabem parlar perfectament la seva llengua i demanem que es garanteixi l'ensenyament en la nostra', diuen

Men?ame
 

Ismael i Amparo, dos joves estudiants d'Alfafara i Meliana, respectivaent, van reivindicar ahir, espontàniament, en un acte del Defensor del Poble espanyol de poder estudiar en català, cosa que la reforma educativa del ministre José Ignacio Wert no garanteix. Va ser durant la lectura de la Declaració Universal dels Drets Humans al congrés espanyol.

Els joves, de 17 anys i 18, estudiants de l'IES Font de Sant Lluís de València, van considerar que la seva assistència al congrés era 'un bon moment' per a fer aquesta reivindicació, ja que no els la deixen fer al carrer, en referència a les càrregues policíaques i les prohibicions de la 'primavera valenciana'. Els joves van reconèixer, tanmateix, que no esperaven res més que 'bones paraules' dels diputats presents a l'acte.

'És molt bonic tot això que es diu en aquesta declaració, però no és realitat. Tot això és teoria, perquè la pràctica desgraciadament és molt diferent', va dir Maria Amparo, que va participar en la protesta. 'Nosaltres sabem parlar perfectament la seua llengua i demanem que es garantesca l'ensenyament en la nostra', va dir Ismael, l'altre participant.