El món necessita la música de Tardor

VilaWeb
VilaWeb
Víctor Vanyó
10.12.2012 - 16:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pocs grups hi ha que m’hagen causat tanta sorpresa com el disc debut del grup Tardor. Personalment, els vaig escoltar per primera volta quan van aspirar a grup revelació dels Premis Ovidi al 2011 o quan van guanyar el concurs Amplifica’t el 2012. No els havia escoltat mai, però ja hi havia referències que aquests tres xics estaven fent bona música. Ha estat a l’Octubre, amb la publicació de Revolució de l’Estat Latent ( Mésdemil, 2012), quan han irromput en l’escena musical valenciana amb molta força.

Un grup de la vella escola: guitarra, baix i bateria. No cal res més, és la fórmula correcta. Un altre exemple, per als detractors de la música en valencià, que no sols hi ha grups amb dolçaina i vents. Que el ventall musical valencià és ampli i, per si fóra poc, amb qualitat. Àlex, Cesc i David es sumen a la secció de grups com 121dB, Sant Gatxo o Malnom. Si hi ha una cosa que sobreïx de la resta és la força que tenen les melodies: s’endinsen per a xiular-les i retenir-les de seguida. Una veu que passa de la melancolia a l’eufòria amb molta facilitat. Per fi tenim grups que canten bé i ens creen addicció, ja no s’amaga entre els instruments que l’envolten. Tardor, però, a més de tindre una melodia i lletres que captiven, tenen unes guitarres i ritmes que la reforcen i li donen esplendor. Un grup jove que ens representa a molts de la nostra generació: davant de tanta obscuritat que ens vindrà damunt cal treure la còlera amb un somriure. No tot està perdut i hi ha molt a guanyar: criden a una revolució interior per fer front al mon que ens rodeja.

Si més no, una altra cosa que destacaria del grup són les coses que estan fent  a l’espai cibernètic. Una mostra més que les coses estant fent-les molt bé. Ja els agradaria a molts altres grups tenir la professionalitat que emanen a cada racó que tenen. La pàgina web és el centre de tots els racons que hi ha. Hi pots accedir a tota la informació, vídeos, fotografies o música que vulgues d’ells. Entre els vídeos que hi ha, es troba el seu primer clip ‘Baix de l’aigua’, un clip realitzat també per un altra formació jove, l’Esclat Produccions, que va tenir més de 2.000 visites la primera setmana.

El treball està ben fet i cal que els directes els comencen a eixir com a bolets. De moment teniu dues dates pròximes per a poder gaudir-ne: a València el dia 20 de desembre i al Festivern el 30.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any