Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  04.12.2012  13:18

Compromís qualifica de 'contrareforma ideològica' la proposta de Wert

'Ens situa en temps del Decret de Nova Planta', diu Josep Maria Pañella

Men?ame
 

Josep Maria Pañella, portaveu de Compromís en matèria lingüística i educativa, considera la proposta de José Ignacio Wert una 'autèntica contrareforma ideològica' que es vol fer 'sense debat, trencant tots els consensos i humiliant les autonomies que tenen més riquesa cultura i lingüística, com és el cas del País Valencià'. En un comunicat, diu que es tracta d'una 'contrareforma més pròpia del 'Movimiento' que d'un estat plurinacional i democràtic'.

La política educativa del govern de Rajoy 'beneficia els rics, expulsa de l'educació els qui menys tenen i menysprea el professorat', diu el diputat, que recorda que l'avantprojecte és un 'atac directe a les llengües oficials de les autonomies' que implica 'un pas enrere i ens situa en temps del Decret de Nova Planta o de l'Espanya de la 'una, grande y libre' que no acceptava la riquesa plurinacional i multicultural de l'estat'. També recorda que els governs del PP al País Valencià han intentat eliminar la llengua, 'menyspreant-la i retallant-la a l'ensenyament i ho han fet a poc a poc, intentant dissimular'.'El ministre no ha pogut contenir la seua ira centralitzadora i despersonalitzadora i ara els populars valencians no tenen més remei que posicionar-se: o estan amb el ministre i amb la mort de la nostra llengua o estan amb el sentiment de milers i milers de pares i mares que volen que els seus fills estudien en valencià i també en moltes altres llengües', diu, i acusa el PP de no voler millorar l'ensenyament públic i universal sinó d'afavorir el sector privat.

Informació relacionada:

Rigau no pensa aplicar el pla de Wert contra la immersió

Com ataca Wert la immersió lingüística?

Somescola: 'Aquesta llei ens retorna a un passat pre-democràtic'

[VÍDEO] La voluntat espanyolitzadora de Wert: de les paraules als fets