Un tastet de ‘Català a la carta’

  • Dimecres al vespre, la Llibreria La Llar del Llibre de Sabadell va acollir la presentació del llibre 'Català a la carta' de David Vila i Ros

VilaWeb
Salut Vila
30.11.2012 - 11:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acte va ser organitzat per les entitats locals CAL Sabadell, Òmnium Cultural Sabadell i Plataforma per la Llengua Vallès Occidental, juntament amb l’editorial SetzeVents. Davant d’una cinquantena de persones, David Vila, ex-president de la CAL i actual vicepresident de Tallers per la Llengua, ens va fer un tastet del menú que ens ofereix en el seu darrer llibre. Com tots els menús, el de ‘Català a la carta’ pretén arribar a tots el públics, en aquest cas, a tots els catalanoparlants, sigui quin sigui el seu nivell de consciència lingüística i animar-los a utilitzar més la llengua catalana.

És per això que el llibre té com a subtítol ‘Tria la teva aventura lingüística’. Inspirat en aquells llibres dels anys 80 que portaven per nom ‘Tria la teva aventura’, l’autor ha dividit el llibre en tres blocs i ens dirigeix a un o altre en funció de si necessitem que ens despertin la sensibilitat cap a la diversitat lingüística, amb una sèrie de curiositats entorn la llengua, si ja en tenim consciència, però ens manquen arguments i recursos per mantenir-nos en català, o bé si el què volem és treballar-hi de manera activa, partint de la convicció que sense la independència del nostre país no assolirem mai la plena normalitat de la nostra llengua.

El llibre s’inclou dins la col·lecció ‘Vents del canvi’, de l’editorial SetzeVents, una col·lecció amb vocació didàctica encaminada a difondre el nou pensament polític, econòmic i social que ens cal per anar construint entre tots el nou país que volem . La coordinadora de la col·lecció, Anna Muro, va elogiar la manera com el David ha convertit un tema que pot resultar feixuc, com és la sociolingüística, en quelcom amè i entretingut.

La presentació va acabar amb un torn de preguntes que va donar lloc a una sèrie de reflexions interessants entorn la situació política actual i el debat sobre l’oficialitat del català en un futur estat independent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any