Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.11.2012  06:00

La recerca històrica se cita a Arenys de Munt

S'hi fa el XII Simposi sobre la Descoberta d'Amèrica pels catalans

Men?ame
 

Avui s'obre a Arenys de Munt el XII Simposi sobre la Descoberta catalana d'Amèrica, organitzat per l'Institut Nova Història i per la Regidoria de Cultura i Ensenyament de l'ajuntament. Tot i amb això, el gruix de les activitats serà demà: conferències i taules rodones, presentació d'un manifest en favor de la recuperació del nom originari d'Arxiu Reial de Barcelona, i el lliurament del quart Guardó Nova Història als Cinemes Girona de Barcelona (Díptic del Simposi, pdf).

Enguany s'hi apleguen més de trenta ponents, que exposaran qüestions de recerca històrica i d'actualitat. També s'hi presentarà el llibre de Pep Mayolas 'Fins que En Colom begui a Galet'.

L'historiador Jordi Bilbeny, principal impulsor de l'Institut Nova Història, hi farà una conferència demà, titulada 'Va veure la reina Isabel des de Barcelona com es preparava la segona expedició al Nou Món a Sevilla?' I la conferència de clausura anirà a càrrec d'Assumpció Cantalozella: 'La història, la novel·lística i la consciència política'.

 

Més informació: Jordi Bilbeny: 'La gent ha de saber la veritat de la història'