Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  29.11.2012  06:00

Antoni Nughes: “Fa trenta anys que faig la missa en català a l’Alguer”

Agustí Mas conversa amb el director de l'escola d'Alguerès Pasqual Scanu

Men?ame
 

El director de l’Escola d’Alguerès Pasqual Scanu, Antoni Nughes, ha explicat que hi ha optimisme en la normalització del català a la ciutat sarda. Ho ha dit al programa de Ràdio Nacional d’Andorra Estira la llengua! a propòsit de l’inici de les classes d’aquesta institució, l’any en què es compleix el trentè aniversari de la seva existència.

“Si sé que algú parla alguerès no li parlaré italià. Jo, als meus pares, no els he dit mai una paraula en italià”. Així de taxatiu i amb la naturalitat que parlaria qualsevol ciutadà de qualsevol Estat monolingüe es manifesta mossèn Antoni Nughes. A més de ser capellà i estar al darrere de la revistaL’Alguer, és el director de l’Escola d’Alguerès Pasqual Scanu. A part d’expressar-se amb naturalitat sobre l’autèntica identitat lingüística i cultural de l’anomenada barceloneta sarda, es mostra molt ferm en l’activisme per la llengua: “Si una cosa per tu compta, ho fas. Si no, és un fet de folklore i prou. I per mi, des del punt de vista lingüístic, el folklore no m’interessa”. I posa com a exemple la seva professió: “Fa trenta anys que faig la missa en català i hem tingut dificultats per part dels bisbes, però tirem endavant”.

Llegiu l'entrevista completa, aquí.