Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  26.11.2012  13:20

La Comissió Europea manté la posició d'expectativa després del 25-N

Men?ame
 

'No comment' de la Comissió Europea sobre els resultats d'aquest 25-N. La portaveu de José Manuel Durao Barroso, Pia Ahrenkilde, ha advertit aquest dilluns que, tot i la majoria parlamentària pel dret a decidir, l'executiu comunitari "no té cap intenció de canviar el seu posicionament" i "ja ha clarificat prou quines són les regles". "No és el rol de la CE prendre un posicionament concret sobre qüestions d'organització interna sense un escenari precís", ha recordat Ahrenkilde. Brussel·les només donarà la seva opinió sobre les condicions per celebrar un referèndum o sobre l'encaix d'una Catalunya independent a la UE si Madrid li ho demana.

"No comentaré ni el resultat ni les implicacions d'aquest resultat per a l'economia", ha insistit la portaveu de l'executiu comunitari. Ahrenkilde ha recordat que recentment Barroso "ha respost a aquesta qüestió a Cadis i realment no hi ha res a afegir, el nostre posicionament no ha canviat ni canviarà pas". El president de la CE va assegurar des de la Cimera Iberoamericana que un Estat català hauria de començar des de zero el procés per ingressar a la UE. Barroso sí admet, però, que una secessió "no serà neutral per als Tractats europeus", és a dir que tindrà conseqüències i caldria negociar per modificar-los.

Informació relacionada:

La Comissió Europea, sobre Catalunya: 'Arribat el cas, ja en parlarem'