Junqueras: ‘Hi ha un mandat democràtic que avala la necessitat d’un referèndum’

  • El compromís amb la consulta i un canvi de política econòmica, condicions d'ERC per donar suport polític a Mas

VilaWeb
Redacció
26.11.2012 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, està disposat a arribar a acords amb CiU, dins del govern o bé fora, sempre que hi hagi una agenda nacional clara, precisa, amb dates precises, que expressi la voluntat de fer un referèndum’. De fet, Junqueras ha remarcat que ‘hi ha un mandat democràtic que avala la necessitat d’un referèndum i que els ciutadans decideixin el seu futur’. Les condicions que posar per aquest suport, doncs, són el compromís clar amb la consulta, d’una banda, i un canvi en la política econòmica, d’una altra.

‘Insistim en la necessitat d’un canvi en les polítiques pressupostàries. Cal una fiscalitat més justa i treure pressió a les nostres famílies i consumidors. I calen mesures com eliminar l’euro per recepta; rebaixar l’IRPF en el tram català, i que es traslladi la pressió en altres àmbits, com sectors amb més recursos i beneficiats per la crisi, com per exemple són els bancs’, ha dit Junqueras després de la reunió de l’executiva d’avui.

Segons el punt de vista d’Oriol Junqueras, els resultats electorals demostren una majoria pel dret a decidir al parlament, i considera que el bloc sobiranista s’ha desplaçat cap a l’esquerra mentre que el bloc de centre-esquerra s’ha desplaçat cap al sobiranisme i que ERC n’és el ”punt de confluència”.

Oriol Junqueras també assegura que el proper president de la Generalitat ha de ser Artur Mas perquè és l’únic candidat que té una majoria àmplia, però no ha aclarit si ERC votarà a favor de la seva investidura o no. Per Junqueras, ”no tindria sentit” buscar un candidat alternatiu ja que ”no es pot vestir una majoria alternativa” i ”no farem coses rares”, ni cal ”fer ballar l’aigua a ningú”. Junqueras ha dit que la decisió d’aquest suport s’ha de decidir en el sí del partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any